Menu

Miljövänliga drivmedel

Vi är beroende av olika sätt att ta oss fram på. Vi använder i stort sätt dagligen oss utav bil, buss eller taxi och alla dessa går på olika typer av drivmedel. De allra vanligaste drivmedlen idag är bensin, diesel och E85. Dessvärre är de flesta av dessa drivmedel inte så bra varken för miljön eller plånboken. Vårt användande av drivmedlen ger stora avtryck både miljömässigt och ekonomiskt. Det bästa är att kunna åka så kollektivt, alltså vara så många passagerare som möjligt i så få fordon som möjligt.

Satsning på miljön

I takt med att vi reser mer och mer både privat och i arbetet går det också åt mer drivmedel. Man kan därför tycka att regeringen borde satsa på flera olika drivmedel och försöka sänka priserna på de miljövänliga varianterna. Man kan också hoppas på att förbättringar görs i kollektivtrafiken och att prissänkningar här görs så att även de som inte bor centralt kan utnyttja bussar och tåg istället för att behöva ta bilen. Under semestertider tenderar priserna på alla sorters drivmedel att höjas vilket kan vara på både gott och ont. Vissa kanske undviker att resa långt och mycket när drivmedlen blir dyrare men det är nog endast ett fåtal. Vad som inte kan uteslutas är drivmedelspriserna lämnar stora hål i plånboken.

Drivmedelspriser och arbete

Många firmor och yrken är beroende av bilen i sitt arbete. Vissa har haft möjlighet att skaffa elbilar och liknande som har en förhållandevis billig drivmedelskostnad. Det är dock långt ifrån alla firmor som lyckats med detta utan många har fortfarande bilar som drivs med diesel eller vanlig bensin. I storstäderna som till exempel målare stockholm som ofta reser både kortare och längre sträckor med sina fordon blir drivmedelskostnaden en stor utgift varje månad. De höga drivmedelskostnaderna bidrar också till att priserna på tjänster och leveranser blir högre. De stora utsläppen i miljön blir inte heller mindre av de många resorna. Det behövs i dagsläget mer fokus på miljövänliga drivmedel och lägre priser på kollektivtrafik.