Menu

Varför struntar så många människor i miljön?  

Miljön har påverkats väldigt mycket det senaste åren och trots att många företag och industriområden står bakom skadorna, kan man som privatperson bidra till en mycket stor förändring i världen.

 

Att människor struntar i miljön behöver absnuclear power plant and sheepolut inte betyda att dom är elaka, utan det kan likaväl handla om mycket okunskap. När det kommer till el är det vanligast att det handlar om den ekonomiska delen, hur mycket man har råd att lägga på sin el, men det är inte enbart genom el som man kan värna om miljön.

 

Genom att vara ordentlig i sin källsortering, spara in på onödiga elkostnader som att duscha alldeles för länge, låta kylskåpet stå öppet eller att inte stänga av vattnet när man t.ex. borstar tänder är små saker, som i slutändan kan göra mycket negativ påverkan på miljön.

Ibland handlar det dock enbart om lathet, dessa situationer brukar vanligtvis visa sig i parker där människor inte har plockat undan efter sig, eller bland hushållssopor där det har slängts ner både batterier och glasburkar. Sortering tar absolut lite mer tid än att drälla ner allting i en och samma påse, men det kan också bidra till en hel del skada.

 

I Sverige är majoriteten av människorna väl medvetna om hur viktig miljön är. Redan från tidig skolålder får man lära sig om källsortering och återvinning, vad man sedan väljer att göra med informationen är upp till var och en. Genom att Scientist examing toxic waterman som vuxen alltid ser till att förgå med ett gott exempel för sina barn, lär man in ett bra beteende som förhoppningsvis följer med barnet hela livet och som i sin tur kan föra detta vidare till sina egna barn.

 

Som privatperson är det svårt att göra något åt alla de utsläpp och miljöförstöringar som företag bidrar med, men genom att göra aktiva val att inte stödja dessa företag, visar man verksamheten att deras väg att gå eller producera inte längre är efterfrågad. Detta kanske inte gör att företaget lägger ner sin verksamhet, däremot bidrar det till att färre produkter eller material tillverkas och därav sänks också utsläppen och energiförbrukningen.