Menu

Byt elbolag och spara pengar

Idag är det många som vill hitta lösningar och knep att ta till för att spara mer pengar varje månad. Människor har blivit allt mer medvetna om hur mycket pengar som går åt till vad som kan anses vara onödiga saker. På internet finns det många guider och listor att använda sig av med riktigt bra vägledning och tips för såväl ett litet som ett stort sparande.

Visst kan du sälja saker på nätet eller loppisar, handla second hand eller minska matsvinnet. Alla dessa saker är utmärkta sätt att värna om miljön och spara pengar, men det finns ytterligare en sak som du bör titta på och som du använder dig av varje dag. Det är naturligtvis inget mindre än ditt elbolag som vi talar om. El är något som du behöver för att hålla din bostad varm, laga mat eller för att ladda mobiler och datorer. Att vara utan el i dagens samhälle är alltså något som är väldigt ovanligt och det skulle vara svårt att klara sig utan. Dock är det viktigt att du väljer ett elbolag som gynnar dig, din plånbok och miljön på en och samma gång.

Jämför elbolag

Det första du ska göra är alltså att se över vad det är för elbolag som du har idag. Om bindningstiden på detta har löpt ut kan du med fördel byta till ett nytt elbolag som erbjuder dig en lägre kostnad och en mer grön el. Idag använder sig majoriteten av alla elbolag av energi från solen, vattnet och vind. Alla dessa är bra alternativ.

Att jämföra elbolag är väldigt enkelt. Det enda du behöver är att hitta en opartisk jämförelsesajt och därefter fylla i information om ditt hushåll. Det vanligaste är att du har behöver ha din årsförbrukning nära till hands, men även ditt postnummer. Jämförelsen går snabbt och enkelt till och är en helt kostnadsfri tjänst. Om du hittar ett elbolag som du tycker är bättre än det du just nu har, är det bara att byta.

Spara el med vardagsknep

Oavsett om du har det bästa och billigaste elbolaget på marknaden kan du vara ännu mer miljövänlig genom att använda dig av vardagliga knep. Se t.ex. till att du släcker lamporna i rum som du inte vistas i, att du kokar upp vatten med hjälp av vattenkokare eller att du kopplar ur sladdar till produkter som inte används. Visste du att din mobilladdare fortsätter att dra el, även om mobilen inte är inkopplad?